Yaki Nori pražená mořská řasa na sushi Green Quality 28g (10 ks)
Řasy nori poznáte podle tmavě zelené barvy. Nejčastěji se prodávají ve formě sušených plátků.
Řasy nori poznáte podle tmavě zelené barvy. Nejčastěji se prodávají ve formě sušených plátků. Ty se dají použít nejen na přípravu suši, ale například i jako přísada pro dochucení polévek nebo dozdobení rýže.
Řasy nori mají výbornou chuť a jsou bohaté na vitamíny A, B, C, D, E a K. Dále jsou skvělým zdrojem niacinu, kyseliny listové a taurinu. Obsahují také vlákninu a protein. Nori jsou skvělým zdrojem jódu, ale právě díky vysokému obsahu tohoto stopového prvku je nutné nori konzumovat pravidelně avšak v menším množství (ideálně mezi 5-10 g na den.)
Šušené plátky řasy nori se pro přehlednost spotřebitelů dělí na několik kategorií v závislosti na kvalitě zpracovaní řas a jejich ceně.
Při nákupu si všimněte barvy balení - není totiž náhodná. Kvalita řas nori se rozděluje do několika kategorií označených barvami.
1. Zlatá, Třída A
2. Stříbrná, Třída B
3. Modrá, Třída B-C
4. Červená, Žlutá, Třída C
5. Zelená, Třída D
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota | 1200 kJ/ 180 kcal |
Tuky | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 28 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 41 g |
Sůl | 1,6 g |
Vláknina | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.